17:41 28.10.2021

Мінветеранів сформує Реєстр постачальників послуг психологічної реабілітації для захисників України та членів їхніх сімей

1 хв читати
Мінветеранів сформує Реєстр постачальників послуг психологічної реабілітації для захисників України та членів їхніх сімей

Кабінет Міністрів визначив Міністерство у справах ветеранів України відповідальним за формування Реєстру постачальників послуг психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей.

"Ідеться про порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції гідності, учасників АТО та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їхніх сімей і родин загиблих", - повідомляє прес-служба міністерства.

Зазначається, що формування переліку суб'єктів надання послуг із психологічної реабілітації наразі здійснює кожен районний орган соціального захисту населення, що призводить до обмеження прав одержувачів послуг на вільний вибір надавача послуг із реабілітації.

Крім того, в міністерстві заявляють, що районні органи соцзахисту населення не мають можливості здійснювати перевірки та контроль якості надання послуг, оскільки в них немає ні фінансових, ні кадрових можливостей для здійснення таких перевірок.

"Ми звернулися до уряду з проханням визначити наше міністерство відповідальним за формування Реєстру постачальників послуг із психологічної реабілітації для захисників України та членів їхніх родин. Це дасть змогу підвищити якість надання послуг і відповідальність суб’єктів за дотриманням відповідних вимог, зокрема щодо кваліфікації фахівців, які надають реабілітаційні послуги", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА