18:05 28.10.2021

Останні вихідні жовтня будуть теплими і сонячними

2 хв читати
Останні вихідні жовтня будуть теплими і сонячними

Погода на вихідні, 30 і 31 жовтня, потішить українців теплом і сонцем. В останні дні місяця стовпчик термометра на вулиці підніметься до 13–15 °C. Найтепліше буде в західних областях — до 18 °С. Не очікується і нічних заморозків — у середньому нічна температура сягатиме 5–8 °С.

Поступове потепління після досить холодних днів почнеться із четверга, тільки на північному сході повітря прогріється лише до 10 °С. Проте вже в п’ятницю повіє приємним теплом, що передвіщає гарні вихідні. Субота практично всю Україну із самого ранку зустріне лагідними сонячними променями. Прогноз погоди на вихідні менш оптимістичний тільки для Івано-Франківська й Чернівців — тут і в суботу, і в неділю очікується похмура погода.

Опадів в Україні на вихідні не очікується навіть у хмарних регіонах. Проте, за даними Sinoptik.ua, насувається циклон, і з 2 листопада по всій країні можуть піти дощі. А тому ці вихідні — чудова можливість ще раз насолодитися сухими сонячними й досить теплими деньками. Можливо, у нинішньому році це останній вікенд, який можна провести в парку, лісі, за містом у ясну погоду.

Погода на початку тижня

Перший тиждень листопада почнеться переважно із сонячної, але прохолодної погоди. Пощастить Сімферополю, Донецьку, Запоріжжю, Херсону й Миколаєву — тут прогнозують тепло до 15–16 °C. Найхолодніше буде в Івано-Франківську й Чернівцях — у цих регіонах прогнозується лише 4 °C, зате вітер буде слабким. Тиха погода на понеділок очікується і в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Черкасах, Полтаві, Ужгороді. А от в інших областях передбачається помірний вітер зі швидкістю 6–8 метрів на секунду, температура повітря підніметься до 11–13 °С.

Згідно з народним повір’ям, якщо в неділю, 31 жовтня, немає снігу — зима буде пізньою. Тож, можливо, цей рік ще подарує українцям теплі сонячні дні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА