18:31 28.10.2021

Оцінки потрібно давати з урахуванням контексту ситуації - Кулеба у відповідь на занепокоєння Німеччини щодо застосування "Байрактару"

2 хв читати
Оцінки потрібно давати з урахуванням контексту ситуації - Кулеба у відповідь на занепокоєння Німеччини щодо застосування "Байрактару"

Україна не має сумнівів у тому, що Німеччина залишається принциповим прихильником мирного врегулювання конфлікту на сході України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відповідь на заяву Міністерства закордонних справ Німеччини про те, що вона занепокоєна застосуванням дрона типу "Байрактар" Збройними силами України.

"Ми спілкуємося з нашими німецькими колегами, ми не маємо сумнівів у тому, що вони залишаються принциповими прихильниками мирного врегулювання і намагаються допомогти нам припинити російську агресію проти нашої держави, ми їм за це дуже вдячні. Але ми переконані, що будь-які оцінки повинні надаватися з урахуванням повного контексту ситуації, і лише тоді вони є об'єктивними і дозволяють аудиторії цих оцінок правильно сприйняти ситуацію", - сказав Кулеба на прес-конференції за результатами переговорів з федеральним радником, віце-президентом та головою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом у Києві в четвер.

Він наголосив, що Україна нічого не порушувала, застосувавши безпілотник. "Ми дотрималися необхідних процедур комунікації через Спільний центр координації та контролю і з ОБСЄ для того, щоб застосувати право на самозахист", - пояснив міністр.

"На місці партнерів я був би насамперед занепокоєний тим, що гаубиця, яка заборонена Мінськими домовленостями, знаходилася там, де вона не повинна була знаходитися, - набагато ближче до лінії розмежування, ніж це дозволено Мінськими домовленостями. Так от чомусь, коли гаубицю підсовують до лінії розмежування, обстрілюють наші позиції і вбивають наших солдатів, то цей факт залишається без належної оцінки", - наголосив Кулеба.

У вівторок Збройні сили України (ЗСУ) вперше застосували бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар" у районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за наказом головнокомандувача генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА