19:01 28.10.2021

Конференція у Швейцарії щодо реформ в Україні має продемонструвати зміни в країні - Кулеба

2 хв читати
Конференція у Швейцарії щодо реформ в Україні має продемонструвати зміни в країні - Кулеба

П'ята конференція з питань реформ в Україні, яка відбудеться в Лугано (Швейцарія) у 2022 році, має продемонструвати конкретні результати та "стати історією успіху", заявляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Наступного року в Лугано, рідному місті Ігнаціо, відбудеться п'ята конференція з питань реформ в Україні. Ми сьогодні багато уваги приділили її наповненню та зійшлися на тому, що хочемо побачити більш чіткі та конкретні результати цієї конференції. Наші команди вже сформовані та працюють над тим, щоб ця конференція стала історією успіху", - сказав Кулеба на прес-конференції за результатами переговорів із федеральним радником, віце-президентом і головою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом у Києві в четвер.

Міністр наголосив, що конференція реформ важлива тому, що Україна хоче, щоб її друзі та партнери бачили, як Україна вже змінилася і продовжує змінюватися. "Україна зразка 2014 року та Україна 2021 року - це дві дуже різні країни", - наголосив Кулеба.

За його словами, конференція реформ - це формат, де Україна та її західні партнери зустрічаються разом, як одне ціле.

У свою чергу федеральний радник, віце-президент і голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс зазначив, що на конференції планують зібрати від 500 до 700 учасників.

"Ми говоритимемо про дуже конкретні речі: про реформи, які ми спостерігаємо в Україні, які дуже бурхливо відбуваються і які стосуються двох дуже важливих напрямів для жителів України та Швейцарії - це процвітання і стабільність", - додав Кассіс.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА