20:20 28.10.2021

Хакеру, який створив фейкову "Дію", запропонували стажування у Міністерстві цифрової трансформації

2 хв читати
Хакеру, який створив фейкову "Дію", запропонували стажування у Міністерстві цифрової трансформації

Розробнику фейкової "Дії", яка давала змогу створювати підроблені документи, зокрема сертифікати про вакцинацію від COVID-19, запропонували стажування у Міністерстві цифрової трансформації України, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

"Кіберполіція швидко знайшла хакера-самоучку, який нещодавно створив фейкову "Дію". Так само швидко ми познайомили його з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Хлопцю запропонували спокутувати свою провину та постажуватися у міністерстві", - написав Єнін у Facebook у четвер.

Він уточнив, що пропозиція щодо стажування не звільняє чоловіка від відповідальності за ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України.

Федоров у своєму Telegram-каналі уточнив, що його першим завданням буде розроблення дизайну соціальної реклами. "Він попрацює у нас до суду над кількома соціально значущими проектами, покаже себе. Одні з перших завдань — зробити багато різного дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію та проти вживання молоддю алкоголю. Плануємо потім їх запускати. Призначимо в Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його здібності у потрібне русло", - написав міністр.

Як повідомлялося, 27 жовтня в Запорізькій області було затримано 21-річного чоловіка, який розробив застосунок для створення підроблених документів, за дизайном ідентичний державному застосунку "Дія". Застосунок розробник продавав у месенджері за 100 грн, а в рекламі зазначав, що завдяки застосунку неповнолітні можуть безперешкодно купувати алкоголь та цигарки. За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Джерела: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215879993232245&id=1818398528&set=a.4237211428049&source=57

https://t.me/zedigital/861

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА