20:56 28.10.2021

Україна з 3 січня 2022 року стане повноправним членом Групи Помпіду – Монастирський

2 хв читати
Україна з 3 січня 2022 року стане повноправним членом Групи Помпіду – Монастирський

Міністерство внутрішніх справ України спільно з Міністерством охорони здоров'я України готові представляти Україну в діяльності Групи Помпіду і на експертному рівні, і як постійний кореспондент, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Із задоволенням кажу, що співпраця між Україною та Групою Помпіду вже має попередню історію успіху. А з січня 2022 року Україна стане повноправним членом організації. У зв'язку з цим для нашої країни розпочнеться новий активний етап у розвитку національної антинаркотичної політики, відкриття міждержавного діалогу, обмін передовим досвідом та ефективною співпрацею", - сказав Монастирський на урочистому святкуванні 50-річчя Групи Помпіду, повідомляє прес-служба МВС.

Він наголосив, що у 2021 році спільними зусиллями органів державної влади України розроблено Стратегію державної наркополітики до 2030 року, у якій збережено всі важливі принципи, викладені у попередній стратегії, розробленій за підтримки Групи Помпіду. Тепер нова стратегія очікує на дострокове схвалення та подальшу реалізацію.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підписав рішення українського парламенту про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду) наприкінці липня 2021 року. У серпні 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба надіслав листа генеральному секретарю Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, у якому поінформував її про рішення України приєднатися до групи.

У Раді Європи констатували, що, приєднавшись до Групи Помпіду, Україна отримає вигоду від оновленої політичної та правової бази, яка підтримуватиме роботу групи як ключовий міжнародний орієнтир для дотримання прав людини в наркополітиці. Зокрема, Україна отримає практичну міжнародну підтримку в боротьбі з незаконним обігом наркотиків, у тому числі доступ до спеціалізованих мереж правоохоронних органів і платформ професійного співробітництва для обміну оперативною та політичною інформацією, експериментів із гнучкими відповідями на боротьбу із залежностями XXI століття, як-от азартні гри в інтернеті, і новими ідеями досліджень і практики в галузі науково обґрунтованої профілактики та лікування розладів, пов'язаних із вживанням психоактивних речовин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА