21:00 28.10.2021

Байден представив Конгресу оновлений пакет соціальних стимулів обсягом $1,75 трлн

2 хв читати
Байден представив Конгресу оновлений пакет соціальних стимулів обсягом $1,75 трлн

Президент США Джо Байден представив оновлений пакет стимулів загальним обсягом $1,75 трлн, орієнтований переважно на соціальний сектор та вирішення кліматичних питань.

Байден розраховує, що внесені до пакета зміни допоможуть законодавцям швидше погодити його, пише газета The Wall Street Journal.

Представники адміністрації Байдена зазначають, що оновлений план є важливим кроком до розширення державних програм початкової освіти, охорони здоров'я та боротьби зі зміною клімату. Водночас Байден відмовився в ньому від низки ключових пунктів свого порядку денного, включно з підвищенням деяких податків та створенням національної програми оплачуваних відпусток.

Байден виступив у четвер у Палаті представників Конгресу США, представивши оновлений пакет стимулів. Він також закликав законодавців нарешті ухвалити програму інфраструктурних витрат, схвалення якої затримують так звані прогресивні демократи.

Новий пакет стимулів, представлений американським президентом у четвер, передбачає, зокрема, виділення $400 млрд на програми догляду за дітьми та фінансування дошкільних закладів, а також $555 млрд на кліматичні програми та $35 млрд на розширення програми Medicare. Водночас він відмовився від своєї пропозиції щодо запровадження податку на дохід із приросту капіталу та дивідендів.

На додачу до програми обсягом $1,75 трлн Байден пропонує виділити $100 млрд на вирішення імміграційних питань.

Поки що неясно, чи зможе новий план Байдена здобути підтримку достатньої кількості законодавців. За словами джерел в адміністрації президента, він сподівається, що цей пакет заходів підтримають усі 50 сенаторів-демократів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА