06:29 29.10.2021

Байден представив Конгресу оновлений пакет соціальних стимулів обсягом $1,75 трлн

2 хв читати
Байден представив Конгресу оновлений пакет соціальних стимулів обсягом $1,75 трлн

Президент США Джо Байден представив оновлений пакет стимулів загальним обсягом $1,75 трлн, орієнтований переважно на соціальний сектор і вирішення кліматичних питань.

Байден розраховує, що внесені до пакета зміни допоможуть законодавцям швидше узгодити його, пише газета The Wall Street Journal.

Представники адміністрації Байдена зазначають, що оновлений план є важливим кроком до розширення державних програм початкової освіти, охорони здоров'я та боротьби зі зміною клімату. Водночас Байден відмовився в ньому від низки ключових пунктів свого порядку денного, включно з підвищенням деяких податків і створення національної програми оплачуваних відпусток.

Байден виступив у четвер у Палаті представників Конгресу США, представивши оновлений пакет стимулів. Він також закликав законодавців нарешті ухвалити програму інфраструктурних витрат, схвалення якої затримують так звані "прогресивні" демократи.

Новий пакет стимулів, представлений американським президентом у четвер, передбачає, зокрема, виділення $400 млрд на програми догляду за дітьми і фінансування дошкільних закладів, а також $555 млрд на кліматичні програми і $35 млрд на розширення програми Medicare. При цьому він відмовився від своєї пропозиції щодо запровадження податку на дохід із приросту капіталу та дивідендів.

На додаток до програми обсягом $1,75 трлн. Байден пропонує виділити $100 млрд на вирішення імміграційних питань.

Поки що незрозуміло, чи зможе новий план Байдена отримати підтримку достатньої кількості законодавців. За словами джерел в адміністрації президента, він сподівається, що цей пакет заходів підтримають усі 50 сенаторів-демократів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА