07:25 29.10.2021

США готові повернутися до переговорів з Іраном щодо СВПД

2 хв читати
США готові повернутися до переговорів з Іраном щодо СВПД

Вашингтон готовий повернутися до ядерних переговорів з Іраном і розраховує на відповідну готовність Тегерана, заявив у четвер на брифінгу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Я ще не зовсім розумію, чи готовий Іран повернутися до переговорів. Ми чули позитивні сигнали про те, що вони готові, але, я думаю, нам доведеться почекати та подивитися, коли і де вони дійсно повернуться до столу переговорів. Ми готові до сумлінних переговорів щодо повернення до взаємної згоди щодо СВПД, і сподіваємося, що вони теж готові", - повідомив Салліван.

У 2015 році Іран і країни "шістки" - п'ять постійних членів Ради безпеки ООН та Німеччина - уклали ядерну угоду - спільний всеосяжний план дій щодо іранської ядерної угоди (СВПД), згідно з яким республіка повинна допускати на свої ядерні об'єкти інспекторів МАГАТЕ в обмін на покрокове зняття санкцій.

Колишній президент США Дональд Трамп у 2018 році в односторонньому порядку вийшов із СВПД та відновив дію антиіранських санкцій, що спонукало Тегеран до поступової відмови від дотримання деяких умов угоди.

З квітня до червня цього року Іран і низка світових держав провели шість раундів переговорів у Відні з метою відновлення СВПД. Наразі переговори поставлені на паузу: іранські офіційні особи заявляли, що Тегеран буде готовий продовжити переговори після інавгурації на початку серпня нового президента Ірану Ібрагіма Раїсі та формування нового уряду.

На церемонії інавгурації 5 серпня новий президент Ірану Раїсі заявив, що Тегеран готовий до переговорів і підтримає дипломатичні ініціативи за умови скасування антиіранських санкцій США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА