07:28 29.10.2021

Зеленський обговорив з віце-президентом Швейцарії інвестиції в Україну і подальшу торговельно-економічну співпрацю країн

1 хв читати
Зеленський обговорив з віце-президентом Швейцарії інвестиції в Україну і подальшу торговельно-економічну співпрацю країн

Президент України Володимир Зеленський і віце-президент, керівник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс обговорили швейцарські інвестиції і подальшу торговельно-економічну співпрацю.

"Швейцарія – важливий торговельно-економічний партнер України. Ми зацікавлені у подальшому залученні масштабних інвестицій і реалізації перспективних проектів", – наголосив Зеленський.

Зазначено, що одним із найуспішніших проектів, що реалізуються в Україні, є проект швейцарської компанії Stadler Rail AG з модернізації та виробництва в Україні міського та приміського рейкового транспорту. Проект планується втілити у різних містах.

Сторони обговорили підготовку до 5-ї Конференції з реформ в Україні, яка відбудеться 4-5 липня 2022 року у швейцарському місті Лугано.

Співрозмовники позитивно оцінили реалізацію розпочатого завдяки фінансуванню швейцарською стороною проекту з виготовлення в Україні апаратів штучної вентиляції легенів. Було наголошено на особливій важливості спільного виробництва апаратів ШВЛ, зокрема, враховуючи чергову хвилю пандемії COVID-19 у світі.

Сторони наголосили на реалізації культурних проектів, спрямованих на популяризацію України.

Глава держави подякував Кассісу за значну гуманітарну допомогу, яку надає Швейцарія Україні, зокрема українцям по обидва боки лінії розмежування на Донбасі.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА