14:32 29.10.2021

Єрмак заявляє, що у деяких регіонах керівники діють усупереч підписаному меморандуму про непідвищення тарифів

2 хв читати
Єрмак заявляє, що у деяких регіонах керівники діють усупереч підписаному меморандуму про непідвищення тарифів

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявляє, що деякі керівники в регіонах "на власний розсуд" інтерпретують меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання, що незначною мірою провокує підвищення тарифів.

"На минулому засіданні відбулася дуже важлива подія – було підписано меморандум, який визначив механізми та алгоритм підготовки і проходження поточного опалювального сезону, і хотів би ще раз наголосити… газу в Україні достатньо, щоб пройти цей опалювальний сезон", - сказав Єрмак на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади у п'ятницю в Одесі.

Водночас він наголосив, що на сьогодні певною мірою підвищення тарифів провокує те, що в регіонах деякі керівники діють усупереч підписаному раніше Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

"Водночас я хотів би сказати, що деякі керівники, на жаль, на власний розсуд продовжують пояснювати рішення конгресу і діють усупереч підписаному меморандуму... Ми вважаємо, що це є дія, спрямована проти українського народу", - сказав глава Офісу президента.

За його словами, влада зробила і робить усе, щоби тарифи не підвищувалися, тому спекуляцій на цю тему не повинно бути.

"Якщо ви стикаєтеся іноді з проявами невиконання угод, які ми всі погодили, будь ласка, інформуйте нас, конгрес, і ми дуже оперативно втручатимемося в ситуацію та їх вирішуватимемо", - зазначив Єрмак.

Як повідомлялося, Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років було підписано 30 вересня під час Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті України.

Меморандум підписано між урядом, НАК "Нафтогаз України", Офісом президента, Асоціацією міст України та Палатою місцевих влад конгресу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА