14:58 29.10.2021

Завершено спецрозслідування за обвинуваченням екс-міністра екології Злочевського у спробі підкупу керівників антикорупційних органів - НАБУ

2 хв читати
Завершено спецрозслідування за обвинуваченням екс-міністра екології Злочевського у спробі підкупу керівників антикорупційних органів - НАБУ

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили спецрозслідування стосовно екс-міністра екології та природних ресурсів, підозрюваного в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів для закриття кримінального провадження стосовно нього, повідомляє НАБУ.

"28 жовтня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акту. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди посадовій особі - ІФ)", - йдеться у повідомленні НАБУ, розміщеному у п'ятницю на сайті Бюро.

У НАБУ наголошують, що оскільки місцеперебування колишнього міністра не було встановлено, про підозру йому повідомили 1 липня 2020 року, направивши поштою за місцем реєстрації, за останнім відомим місцем проживання та засобами телефонного зв'язку.

У повідомленні не зазначається ім'я екс-міністра. Як відомо, йдеться про колишнього міністра екології та природних ресурсів України Миколу Злочевського.

У червні 2020 року НАБУ і САП затримали на гарячому трьох осіб одразу після надання $5 млн неправомірної вигоди для подальшої передачі керівнику САП, щоб той закрив кримінальне провадження за підозрою екс-міністра екології, передане восени 2019 року Генеральною прокуратурою в НАБУ за підслідністю, в частині, що стосується екс-міністра екології. Всім затриманим ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Епізод, в якому керівництву антикорупційних органів пропонували неправомірну вигоду, стосується можливої причетності екс-міністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (підконтрольному на той час злочинній організації за участю посадових осіб часів президента Януковича), та легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру деяким особам, зокрема й колишньому міністру.

У квітні 2021 року прокурори САП передали до ВАКС справу у спробі підкупу керівництва САП і НАБУ. Фігуранти справи - перший заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві (на момент скоєння злочину), один із керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів, і колишня голова одного з департаментів ДФС України, яка була довіреною особою колишнього міністра екології.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА