17:02 29.10.2021

Слідчий експеримент підтвердив невідповідність бойових катерів, вироблених "Кузнею на Рибальському" вимогам замовника – ДБР

2 хв читати
Слідчий експеримент підтвердив невідповідність бойових катерів, вироблених "Кузнею на Рибальському" вимогам замовника – ДБР

Слідчий експеримент підтвердив невідповідність бойових катерів виробництва ПрАТ "Кузня на Рибальському" вимогам замовника – Збройних сил України та Міноборони, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань у п'ятницю.

"Слідчі Державного бюро розслідувань 23 і 28 жовтня цього року провели слідчі експерименти з військовими кораблями ПрАТ "Кузня на Рибальському" в рамках кримінального провадження за змовою посадових осіб Міноборони і керівництва приватних компаній з організації поставок в армійські підрозділи протягом 2016-2018 років військової техніки", – йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що до експериментів були залучені фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, ТОВ "Цеппелін Україна", які перевіряли роботу обладнання, встановленого на катерах, а також фахівців українських суднобудівних підприємств, інших осіб.

"Слідчі експерименти проводилися з дотриманням усіх правил технічної експлуатації суден, без будь-яких порушень, професійним екіпажем Військово-Морських сил ЗСУ. При цьому представники ПрАТ "Кузня на Рибальському" проігнорували запрошення взяти в них участь, а співробітники заводу під час проведення експерименту намагалися перешкоджати", – наголошують в ДБР.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" і Міноборони через постачання військової техніки низької якості. Також, за інформацією ДБР, було закуплено для потреб ЗСУ санітарні автомобілі виробництва "Богдан Моторс", які не відповідали встановленим вимогам. За даними слідства, сума збитків за двома епізодами становить понад 475 млн грн.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику міністра України (2015-2019 рр.), директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони (2015-2017 рр.), директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони (2018-2019 рр.). Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Повідомлено також про підозру голові правління "Кузні на Рибальському", дії якого кваліфіковано за ч. 2 ст. 192, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

7 липня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Шандрі у вигляді арешту на 60 днів із можливістю внести заставу в 44 млн грн.

Адвокати голови правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" Валерія Шандри подали скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку з "політичними переслідуваннями, порушенням прав підзахисного та застосуванням до нього катувань".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА