17:18 29.10.2021

Українські правоохоронці викрили транснаціональне угруповання хакерів, які здійснювали кібератаки на компанії з Європи та США

2 хв читати
Українські правоохоронці викрили транснаціональне угруповання хакерів, які здійснювали кібератаки на компанії з Європи та США

Українські правоохоронці спільно зі своїми колегами з Європолу, Євроюсту, правоохоронцями Франції, США, Нідерландів та Норвегії викрили транснаціональне злочинне угруповання, яке здійснило понад 50 кібератак на компанії з країн Європи та Північної Америки, завдавши понад $120 млн збитків.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора у п'ятницю, до складу угруповання входило 11 осіб. Двоє з них розповсюджували шкідливе програмне забезпечення, решта – підтримували роботу серверів та допомагали виводити гроші, одержані незаконним шляхом.

"За допомогою програмного забезпечення типу Ransomware вони здійснили атаки на понад 50 компаній у країнах Європи та Америки. Фігуранти отримували контроль над комп'ютерними системами компаній, використовуючи їхні вразливості. За відновлення доступу до даних члени угруповання вимагали викуп у криптовалюті", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що серед потерпілих - компанії з Франції, Норвегії, Німеччини, Швейцарії, Нідерландів, Великої Британії та США.

"На території Києва, Київської, Тернопільської, Харківської, Запорізької та Донецької областей за місцями проживання членів злочинного угруповання та в їхніх автомобілях правоохоронці здійснили 28 обшуків. Також одночасно відбувся обшук у Швейцарії у приміщенні спільника угруповання. Вилучено комп'ютерну техніку, жорсткі диски, мобільні телефони, банківські картки, автомобілі", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що наразі триває досудове розслідування за фактами несанкціонованого втручання у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку та вимагання (ч. 2 ст. 361 та ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА