07:23 30.10.2021

Заступник голови МВС: Використання підроблених COVID-документів в Україні породжує "вірус недовіри" у європейських партнерів

2 хв читати
Заступник голови МВС: Використання підроблених COVID-документів в Україні породжує "вірус недовіри" у європейських партнерів

Українці можуть втратити можливість виїзду за кордон через недовіру інших країн до українських COVID-документів у зв'язку з підробкою та використанням фейкових документів про вакцинацію, зазначає перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

В ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" у п'ятницю ввечері Єнін зазначив, що використання підроблених COVID-документів не лише тягне за собою можливість розповсюдження вірусу та кримінальну відповідальність, а й негативно впливає на міжнародний імідж країни.

"Ми навіть спостерігаємо окремі рішення урядів європейських держав, які вносять Україну до "червоних зон" і відмовляються визнавати українські сертифікати про вакцинацію", - сказав заступник міністра внутрішніх справ.

У цьому контексті Єнін продовжив: "Відповідно, за $200 не лише одна людина може втратити можливість відпустки, втратити таку можливість за один момент може вся Україна – якщо цей вірус недовіри поширюватиметься далі серед наших європейських партнерів".

За словами заступника голови МВС, правоохоронні органи докладають усіх зусиль для того, щоб запобігати злочинам, пов'язаним з підробкою та використанням фальшивих COVID-документів, а також притягувати до відповідальності за виготовлення та використання таких документів.

"Хотів би подякувати кіберполіції, яка бере під контроль все більше соціальних мереж, закритих чат-ботів, форумів. Також ми спираємося на інформацію громадян, яка надходить... Проводимо сотні та тисячі контрольних рейдів, перевіряючи місця громадського харчування, громадський транспорт", - розповів Єнін.

Також він зазначив, що прикордонники перевіряють достовірність COVID-документів під час перетину кордону.

За словами заступника міністра, з початку поточного року відкрито понад 900 кримінальних проваджень, половина з яких – за фактами використання громадянами фейкових сертифікатів, 73 справи – стосовно медичних працівників та 32 кримінальні провадження стосуються туристичних агентств, які пропонували підроблені документи.

"Лише за останній тиждень ми зареєстрували близько сотні кримінальних проваджень. І повірте мені, це лише розминка", - запевнив заступник голови МВС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА