07:53 30.10.2021

Розвідка США визнала, що коронавірус не був розроблений як біологічна зброя - доповідь

2 хв читати
Розвідка США визнала, що коронавірус не був розроблений як біологічна зброя - доповідь

У розвідувальній спільноті США дійшли думки, що коронавірус COVID-19 не був розроблений як біологічна зброя, йдеться в опублікованій у п'ятницю доповіді.

"Ми вважаємо, що вірус не був розроблений як біологічна зброя", - сказано в доповіді американської Національної розвідувальної ради.

"Більшість агентств також оцінюють з низьким рівнем упевненості, що вірус, можливо, не був генетично модифікований. Однак два агентства вважають, що не було достатніх даних для того, щоб зробити таку оцінку", - наголошується в ньому.

Згідно з доповіддю, агентства розвідспільноти США не дійшли єдиної думки про походження вірусу і вважають ймовірними дві гіпотези походження COVID-19: зараження через тварину та "пов'язаний з роботою лабораторії (в Ухані - ІФ) інцидент".

У розвідувальній спільноті не можуть надати більш конкретну інформацію про походження COVID-19 без додаткової інформації, яка б дозволила визначити конкретний шлях природного контакту з твариною або довести, що лабораторія в Ухані опікувалася SARS-CoV-2 або близьким вірусом-попередником до появи COVID- 19, зазначається у доповіді.

Також у ній йдеться, що "для досягнення остаточної оцінки походження вірусу необхідно сприяння Китаю".

"Однак у Пекіні продовжують перешкоджати розслідуванню, відмовляються від розголошення інформації та покладають відповідальність на інші країни, включно з США", - наголошується в документі.

Зараження коронавірусом COVID-19 уперше виявили в китайському місті Ухань у провінції Хубей наприкінці 2019 року, потім він почав розповсюджуватись у всьому світі. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила про пандемію коронавірусу.

До початку квітня 2020 року ВООЗ повідомила, що кількість випадків зараження COVID-19 у всьому світі перевищила показник 1 млн. До середини жовтня 2021 року у світі було зареєстровано майже 240 млн випадків зараження інфекцією.

Більшість учених спочатку вважали, що COVID-19 – вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від кажанів. Щоб визначити джерело походження коронавірусу, ВООЗ ініціювала спеціальне розслідування. З цією метою на початку лютого 2021 року група експертів ВООЗ відвідала Уханьський інститут вірусології і за підсумками візиту зробила висновок, що витік вірусів з лабораторії інституту "вкрай малоймовірний". З результатами цього розслідування погодилися багато західних країн.

Китай не раз виступав проти закликів ВООЗ провести додаткове розслідування на території країни для встановлення джерела походження COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА