07:09 31.10.2021

У неділю у двох виборчих округах відбудуться довибори до Ради

2 хв читати
У неділю у двох виборчих округах відбудуться довибори до Ради

У неділю, 31 жовтня, у двох мажоритарних виборчих округах (№184 у Херсонській області та №197 у Черкаській області) відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради.

У них зможуть взяти участь понад 290 тисяч виборців. Голосування проходитиме на 188 виборчих дільницях у Херсонській області та на 141 виборчій дільниці у Черкаській області. Виборчі дільниці відкриються о 8:00 та працюватимуть до 20:00.

Позачергові вибори проводяться у зв'язку з отриманням ухвал Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народних депутатів Ігоря Колихаєва та Олександра Скічка. Колихаєв склав із себе повноваження нардепа у зв'язку з обранням міським головою Херсона, а Олександр Скічко – у зв'язку з призначенням головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Як кандидати у довиборах у 184-му окрузі братимуть участь, зокрема, екс-глава Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир (партія "Слуга народу"), фермер Ігор Єсипенко ("Євросолідарність"), колишній військовий Максим Негров ("Європейська партія України"), політтехнолог Катерина Одарченко ("Національна платформа"), юрист Ігор Токовенко ("Народовладдя") та інші.

Ще один кандидат – Геннадій Лагута (політична партія "Нам тут жити") – зняв свою кандидатуру на користь Сергія Козиря. 27 жовтня його було призначено головою Херсонської ОДА.

У довиборах на 197-му окрузі, серед інших, братимуть участь мер Золотоноші (Черкаська обл.) Віталій Войцехівський (партія "Слуга народу"), а також його повний тезка, самовисуванець Віталій Войцехівський, екс-нардеп Андрій Іллєнко ("Свобода"), колишній журналіст Роман Сущенко ("Євросолідарність"), громадський діяч Богдан Панкевич (Українська Галицька партія), Антон Подчапко ("Влада народу"), підприємець, співак Сергій Василюк ("Народовладдя"), Наталія Степушенко ("Нові обличчя") , підприємниця Олена Козачук ("Молодий Харків"), В'ячеслав Резніков ("Команда Андрія Балоги"), радник черкаського мера, самовисуванець Леонід Даценко та інші.

Загалом до виборчих бюлетенів в окрузі Херсонської області буде включено 15 кандидатів, виборці округу в Черкаській області визначатимуться між 25 претендентами.

Як повідомлялося, у квітні ЦВК призначила проміжні вибори народних депутатів у Херсонській і Черкаській областях на 31 жовтня. Вибори депутатів-мажоритарників відбуваються в один тур.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА