07:25 31.10.2021

Київська влада звернулася до правоохоронних органів через "захоплення земель столиці"

2 хв читати
Київська влада звернулася до правоохоронних органів через "захоплення земель столиці"

Міська влада Києва звернулася до Кабінету міністрів України, Національного антикорупційного бюро України та Державного бюро розслідувань щодо протиправного розширення кордону селища Коцюбинського Бучанською райрадою за рахунок київських лісів.

"20 жовтня 2021 року Бучанська районна рада протиправно ухвалила рішення про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення змін кордонів селища Коцюбинське. Особливо зухвалим є те, що межі селища розширилися з 87 до 3000 гектарів за рахунок київських лісів", - повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації.

Як повідомляється, міська влада попереджала правоохоронні органи, що бездіяльність Держгеокадастру щодо внесення кордону міста Києва призведе до негативних наслідків для територіальної громади столиці. За дорученням мера Києва подано позов до Держгеокадастру та його територіального органу про визнання протиправною бездіяльності цього органу.

Зазначається, що у 2012 році Київська міська рада вже відмовляла в узгодженні проекту з розширення кордонів Коцюбинського. Цього разу проект землеустрою щодо встановлення змін кордонів селища Коцюбинське навіть не надходив на погодження до Київської міськради та, відповідно, не погоджувався із нею. Ці факти свідчать про незаконне розширення території селища Коцюбинське, перевищення владних повноважень та заподіяння значних збитків територіальній громаді Києва.

"Наразі вже подані заяви про скоєння кримінального правопорушення до НАБУ та ДБР і звернувся до уряду щодо недопущення захоплення земель столиці та захисту інтересів її територіальної громади. Усі документи, що підтверджують чинний кордон Києва, надано правоохоронним органам", - наголосили у прес-службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА