12:33 31.10.2021

Позачергові вибори міського голови Харкова проходять у робочому режимі, але явка дуже низька - КВУ

2 хв читати
Позачергові вибори міського голови Харкова проходять у робочому режимі, але явка дуже низька - КВУ

Позачергові вибори міського голови Харкова проходять без серйозних порушень, повідомив представник ХОО Комітету виборців України Віталій Носачов.

"Голосування триває в нормальному робочому режимі, але дуже-дуже слабо", - сказав Носачов на брифінгу в неділю.

За його словами, представники КВУ відвідали дільниці в центральних районах міста, але ніде станом на 11:00 явка не досягла 10%.

"Явка надзвичайно низька. Ми поки що центр міста об'їжджаємо, до спальних районів не дісталися. Наразі в центральних районах (Київський, Шевченківський, Основ'янський) явка надзвичайно низька, навіть з урахуванням того, що на місцевих виборах завжди явка менша. Там, де ми побували, ніде до 10% явка не дотягнула", - сказав Носачов.

Він припустив, що вкрай низька явка може бути пов'язана з низкою чинників. По-перше, на місцевих виборах явка завжди нижча. По-друге, могла вплинути заява народного депутата (слуга народу) Михайла Радуцького про те, що на дільниці пускатимуть тільки за наявності сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту. Крім того, Носачов не виключив, що на явку могла вплинути пандемія (найчастіше хворіють літні люди, які, як правило, є найбільш дисциплінованими виборцями).

Носачов наголосив, що насправді для того, щоб проголосувати на виборчій дільниці необхідні тільки паспорт і маска й закликав людей голосувати активніше.

"Черг немає. Дільниці напівпорожні. Небезпека (заразитися внаслідок перебування серед великого скупчення людей - ІФ) мінімальна", - сказав Носачов.

Як повідомлялося, 31 жовтня в Харкові проходять позачергові вибори міського голови. Їх призначили у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року.

На посаду міського голови претендують 10 кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА