19:40 01.11.2021

Заступник глави МВС Єнін: Головне завдання слідства - встановити, за яких обставин наркотики потрапили в організм Полякова

2 хв читати
Заступник глави МВС Єнін: Головне завдання слідства - встановити, за яких обставин наркотики потрапили в організм Полякова

Слідство встановить, чи добровільно народний депутат Антон Поляков прийняв наркотичну суміш у ніч своєї загибелі, після завершення ще низки експертиз можна буде говорити про можливих підозрюваних, але доказів насильницького характеру смерті депутата слідство поки що не має, заявляє перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

"Якщо говорити про версію можливого вбивства, то хотів би нагадати, що останні години пан Поляков провів із відомими слідству людьми, один із них офіційно вважався помічником народного депутата, яка була співмешканкою пана Полякова", - сказав заступник глави МВС у понеділок увечері в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Єніна, слідство має висновки експертиз, які однозначно свідчать про наявність наркотичних речовин у крові Полякова.

"Тепер завдання слідства - з'ясувати обставини, за яких ці наркотичні речовини потрапили в його організм. Було це добровільно чи ні", - додав він.

Також заступник глави відомства нагадав, що в крові Полякова було виявлено суміш димедролу та метадону. "Ми відпрацьовуємо версію про вуличний характер цієї суміші", - сказав він.

"Будь-які версії про удушення не витримують критики", - зазначив Єнін, додавши, що є відео, яке спростовує цю версію.

"Тільки-но буде отримано висновки ще кількох експертиз, ми зможемо ствердно або в негативному ключі сказати про можливу причетність тих чи інших осіб до обставин смерті пана Полякова", - зазначив заступник глави МВС.

Відповідаючи на запитання про можливий мотив під час розгляду версії вбивства Полякова, Єнін сказав: "Для того, щоб говорити про мотив убивства, ми маємо знайти певні докази, які підтверджують насильницьку смерть. Станом на зараз таких доказів органи Національної поліції не отримали", - наголосив заступник міністра.

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю, 8 жовтня, до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці знайшли мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що в крові загиблого Полякова виявили, крім метадону, домішку димедролу. "Ми завершили одну з експертиз і можемо сказати, що це метадон із домішкою димедролу, так званий вуличний метадон. Димедрол посилює дію наркотичної речовини", - сказав Єнін в ефірі "Громадського".

Заступник міністра зазначив, що цю суміш не було отримано в аптеці. Проте, за його словами, міністерство не коментує, як ці речовини потрапили в організм Полякова.

У свою чергу народний депутат Анна Скороход заявила, що Полякова вбили. 31 жовтня в ефірі каналу "Україна 24" вона сказала, що Поляков ніколи не приймав наркотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА