20:56 01.11.2021

Кандидати в мери Харкова заявляють про спроби фальсифікувати результати виборів і вимагають чесного підрахунку голосів

3 хв читати
Кандидати в мери Харкова заявляють про спроби фальсифікувати результати виборів і вимагають чесного підрахунку голосів

У команді кандидата на посаду міського голови Харкова Михайла Добкіна "Наш дім - Харків" заявляють про виявлені в результаті паралельного підрахунку голосів спроби фальсифікувати результати позачергових виборів на користь секретаря міськради Ігоря Терехова.

"Юристи команди "Наш дім - Харків" уважно вивчають ситуацію зі спробами фальсифікувати результати виборів через підроблені протоколи з метою спотворити результати волевиявлення харків'ян, щоб оскаржити ці незаконні дії опонентів", - ідеться в заяві, розміщеній у Telegram-каналі Добкіна в понеділок.

Автори заяви зазначають, що численні порушення, застосування адмінресурсу, а також низка фактів, які можуть свідчити про роботу "мережі" щодо підкупу виборців на користь кандидата від влади, фіксувалися також під час виборчої кампанії та в день виборів.

"Навіть використання цих дій не вистачило, щоб отримати той результат, який оголосила міська влада через підконтрольний екзитпол. Тому в найгірших своїх традиціях влада задіяла весь свій вплив на виборчі комісії, щоб за всяку ціну здобути перемогу аж до крадіжки голосів в інших кандидатів на користь Ігоря Терехова", - йдеться в заяві.

У свою чергу партія "Європейська солідарність", посилаючись на факти фальсифікації протоколів підрахунку голосів, зафіксовані спостерігачами Громадянської мережі "ОПОРА", заявляє, що влада намагається забезпечити собі "прискорену перемогу".

"Залучаючи широкомасштабний адмінресурс та користуючись байдужістю більшості населення, влада намагається забезпечити собі "прискорену перемогу". Вимагаємо чесного підрахунку голосів, просимо звернути увагу на ситуацію представників моніторингових структур", - ідеться в повідомленні на сторінці Харківської організації "ЄС" у Facebook.

Про намір домагатися чесного підрахунку голосів заявив іще один кандидат-самовисуванець, голова харківського Нацкорпусу Костянтин Немічев.

"Команда єдиного кандидата (Немічев позиціонує себе як єдиного кандидата від проукраїнських сил - ІФ) буде відстоювати та боротися за кожен голос наших виборців. Тому звертаюся до всіх спостерігачів від інших кандидатів із проханням надати протоколи, щоб мати докази фальсифікацій виборів. Харків'яни заслуговують на чесні вибори", - написав Немічев у своєму Telegram-каналі.

Раніше в понеділок спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь Терехова (+70 голосів) на виборчій дільниці №631675 в Основ'янському районі Харкова. Збільшення кількості голосів на підтримку Терехова відбувалося переважно за рахунок зменшення голосів на підтримку кандидата від "ЄС" Олександра Скорика та самовисуванця Костянтина Немічева.

Як повідомлялося раніше, згідно з результатами екзитполу, проведеного на замовлення Комітету виборців України соціологічним центром Human Research і компанією New Image Marketing (обидва входять до Харківської соціологічної мережі), в першому турі висуванця "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігоря Терехова підтримали 53,8% тих, хто проголосував. Його найближчого конкурента, самовисуванця Михайла Добкіна - 24,5%. Сам Добкін скептично оцінив результати екзитполу та заявив, що насправді набрав 35%, а Терехов - 41%.

Згідно з даними паралельного підрахунку голосів, проведеного Громадянською мережею "ОПОРА", Терехова підтримали 50,06% (похибка трохи більше ніж 1%), Добкіна - 28,21% (похибка 0,8%).

31 жовтня в Харкові пройшли відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

На посаду міського голови претендують 10 кандидатів.

Джерела:

 https://t.me/s/dobkinmm

https://www.facebook.com/eskharkiv/posts/1206028036552457

https://t.me/s/natsionalKharkiv

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА