07:15 02.11.2021

Кличко: Локдаун у Києві триватиме не менше місяця

2 хв читати
Кличко: Локдаун у Києві триватиме не менше місяця

Локдаун у Києві триватиме не менше місяця, проте піку захворюваності місто ще не досягло, повідомила прес-служба мера столиці Віталія Кличка.

"Все залежить від динаміки захворюваності, від заповненості ліжок у лікарнях. Але попередньо фахівці говорять, що дуже складний період може тривати щонайменше протягом місяця", – сказав Кличко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Водночас, Кличко зазначив, що якщо за два-три тижні захворюваність піде на спад і місто підійде до критеріїв "помаранчевої" зони, то згідно з цим міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про послаблення деяких обмежень.

"На сьогодні, на жаль, такої тенденції поки немає. І піку захворюваності, як зазначають фахівці, вірусологи, лікарі, ми не досягли. Тому ще раз звертаюся до всіх: будьте обережні, дотримуйтесь ключових правил безпеки і вакцинуйтесь!", – наголосив градоначальник.

Кличко зазначив, що на сьогодні місто справляється з черговим піком захворюваності.

"Ми забезпечуємо лікарні необхідним обладнанням, медикаментами, виплачуємо надбавки медикам. Сьогодні в Києві підготовлені понад 6 тисяч ліжок. І ми продовжуємо збільшувати їх кількість. Лікарні заповнені на 70 відсотків, ліжок з киснем заповнено майже 80%", – повідомив Кличко.

За його словами, кисень у місті поки є, але столична влада уклала попередньо договори з різними підприємствами на його постачання.

Разом із тим, мер зазначив, що можуть бути проблеми у разі збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки. "Поки що ситуація складна, але стабільна і контрольована. Головне – аби не сталося інфекційного вибуху, коли кількість хворих перевищуватиме кількість ліжок в лікарнях. Це може призвести до колапсу медичної системи", – наголосив мер.

Також Кличко зазначив, що у столичних лікарнях майже заповнені реанімаційні відділення, але поки місця ще є.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА