13:57 02.11.2021

Кабмін розглядає кілька напрямів підтримання бізнесу в "червоних" зонах, що не пов'язані з прямою виплатою коштів - Шмигаль

2 хв читати
Кабмін розглядає кілька напрямів підтримання бізнесу в "червоних" зонах, що не пов'язані з прямою виплатою коштів - Шмигаль

Підтримання бізнесу в "червоних" зонах епідемічної небезпеки наразі розглядають у контексті покращення доступу до кредитування та зниження навантаження за оренду комунального та державного майна, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Щодо підтримки бізнесу, то ми постійно дивимося та спілкуємося з бізнесом про те, яка підтримка їм на сьогодні потрібна... Оскільки ми на сьогодні не робимо локдауну, як у попередніх хвилях: у нас немає закриття бізнесу, наша мета вакцинувати колективи та суспільство, клієнтів, якщо йдеться про ресторани. Під час попередньої хвилі були зачинені ресторани, страждали деякі сфери, і цей бізнес отримував підтримку. У цій хвилі ключове завдання вакцинуватися, якщо колектив вакцинований, то бізнес працює без обмежень", - сказав Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Запорізької області у вівторок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи планує уряд відновлювати фінансову підтримку для бізнесу у "червоних" зонах під час карантину.

Водночас прем'єр зазначив, що під час діалогу з бізнесом уряд розглядає кілька напрямів підтримки, які не пов'язані із прямою виплатою коштів. Зокрема, йдеться про доступність кредитування.

Крім того, за словами прем'єра, клієнтоорієнтований бізнес просить урегулювати зменшення орендної плати на період жорстких карантинних обмежень.

"Це відповідальність місцевої влади... Ми можемо це рекомендувати. Це одне з головних прохань бізнесу: полегшити тягар за оренду комунального та державного майна", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА