17:50 02.11.2021

Офіс захисту бізнесу при МВС напрацьовує законодавчі новації для запобігання зловживанням з боку правоохоронців - Геращенко

2 хв читати
Офіс захисту бізнесу при МВС напрацьовує законодавчі новації для запобігання зловживанням з боку правоохоронців - Геращенко

Офіс захисту бізнесу при Міністерстві внутрішніх справ України працює над удосконаленням законодавства для запобігання зловживанням з боку правоохоронних органів і займається питаннями детінізації бізнесу, заявив радник глави МВС Антон Геращенко.

"Мета, яку поставив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський перед Офісом захисту бізнесу - зробити так, щоб закон захищався, а не порушувався", - сказав Геращенко у вівторок під час онлайн-дискусії "Виступаючи за верховенство права в Україні. Час діяти", організованою Американською торговельною палатою в Україні спільно з Торговою палатою США.

Геращенко зазначив: "На жаль, досі правоохоронці розцінюють бізнес як таких собі "дійних корів", яких треба загнати, отримати з них гроші. Так не може бути, тому що Україна тоді не зможе розвиватися".

"Є певні позитивні зміни в Генеральній прокуратурі України, де вже півтора року тому створено Офіс із захисту бізнесу, є Офіс протидії рейдерству Мін'юсту, з яким ми співпрацюємо і готуємо засідання, щоб закрити "дірки" в законодавстві, які досі дозволяють, на жаль, незаконне захоплення чужої власності", - розповів Геращенко.

Пояснюючи, що конкретно робить Офіс захисту бізнесу при МВС, радник міністра сказав: "Ми працюємо за двома напрямами в Офісі захисту бізнесу. Перший напрям - це вирішення конкретних питань, конкретних кейсів. Друге - це узагальнення досвіду для вдосконалення законодавства, щоб унеможливити зловживання з боку правоохоронних органів. Ще один напрям - питання детінізації бізнесу. Це захист прав легальних виробників алкоголю, тютюну, пального".

Як наголосив радник міністра, на цих трьох ринках, на думку експертів, близько 45 млн грн "перебувають у тіні, йдуть правоохоронцям на хабарі, криміналітету, а держава не отримує коштів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА