19:11 02.11.2021

Україна готова до ескалації та нового витка бойових дій з боку РФ

2 хв читати
Україна готова до ескалації та нового витка бойових дій з боку РФ

Україна готова до ескалації та нового витка бойових дій з боку Росії, заявив командувач об'єднаних сил – генерал-лейтенант Збройних сил України Олександр Павлюк.

"Ми чудово розуміємо, хто є перед нами. Чудово розуміємо те, як Росія веде війну. Ми готові до ескалації, готові до нового витка бойових дій. Крім стабілізаційної операції, в нас готова оборонна операція, по можливості проведемо контр-наступальну операцію", - сказав Павлюк в інтерв'ю, розміщеному на сторінці Українського центру безпеки та співробітництва в YouTube у вівторок.

Він запевнив, що українські війська до цього готові.

"Наприклад, 8 вересня, коли росіяни були близькі до кордону, зібрали людей для святкування заходів, своїх відповідних річниць. У цей час почали обстрілювати спочатку свої позиції, потім позиції наших військ, поставивши гармати за людьми й чекаючи на нашу відповідь. Самі розумієте, для чого це було створено, для того, щоб потім, показавши цю картинку з іншого боку, спровокувати відповідний конфлікт. Завдяки професійним діям наших військових, які відстежують ситуацію, розуміють, не піддалися цій провокації", - пояснив Павлюк.

Командувач об'єднаних сил запевнив, що наразі Україна дотримується перемир'я, якого було досягнуто між урядом України та урядом РФ.

"Я не вважаю представників ОРДЛО самостійною одиницею, яка має свою думку. Це звичайні маріонетки, які просто виконують забаганки Кремля. Тривають провокації, провокації, що діють за вказівкою російських кураторів для того, щоб максимально завдати поразки нашому особовому складу, для того, щоб підірвати моральний дух, підірвати дух суспільства. Це все одна мета - максимально знизити потенціал України та змусити сісти за стіл переговорів на умовах Росії", - зазначив він.

За словами Павлюка, крім цього, створюються такі провокації, щоб українську армію звинуватити в тому, що це вона починає стрілянину, провокації.

"Але в нас досить професійні військові, ми гідно відповідаємо, тримаємо свої позиції, виконуючи всі домовленості. На жаль, та сторона нічим себе не зобов'язує. Так триває вже восьмий рік. Але ми вистоїмо, скільки це буде потрібно", - наголосив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА