21:01 02.11.2021

Порошенко закликає ВР терміново ухвалити закон про кисневі станції

2 хв читати
Порошенко закликає ВР терміново ухвалити закон про кисневі станції

П'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська солідарність" і нардеп від однойменної фракції Петро Порошенко закликає депутатів якнайшвидше ухвалити закон про кисневі станції в закладах охорони здоров'я, повідомляє прес-служба "Євросолідарності" у вівторок.

За словами Порошенка, заклади, які користуються кисневими балонами, насамперед стикаються з нестачею медичного кисню, тоді як кисневі станції дають змогу медзакладам генерувати кисень із повітря і долати дефіцит.

"Оксигенна станція подає кисень під високим тиском по всій лікарні через централізовану систему трубопроводів і забезпечує повну незалежність лікарні від постачальників. Чому? Тому що станція генерує кисень із навколишнього повітря. Єдине, що для цього потрібне, – це надійне енергопостачання", - зазначив нардеп.

Він наголосив, що для стабільного функціонування кисневих станцій усі "ковідні" відділення необхідно забезпечити генераторами для того, що уникнути загибелі пацієнтів у разі віялових відключень електроенергії.

"Ми вимагаємо створити нову бюджетну програму, яка називається "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я", а також передбачити відповідну субвенцію для місцевих бюджетів. За орієнтовними підрахунками, кубічний метр кисню з кисневої станції коштує до двох гривень. Кубометр кисню з портативного кисневого генератора - вже сімдесят гривень. Тягати балонами - ще дорожче", - уточнив Порошенко.

П'ятий президент додав, що питання про кисневі станції має бути розглянуто під час позачергового засідання парламенту, за проведення якого було зібрано 155 підписів народних депутатів.

"Я хочу подякувати кожному зі 155 народних депутатів, які поставили свої підписи, щоб скликати позачергову сесію для створення і фінансування масштабної програми встановлення стаціонарних кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я... Вимагаємо, щоб уже завтра законопроект розглянув бюджетний і медичний комітет, а вже в четвер керівництво парламенту зобов’язане скликати позачергове засідання", - резюмував нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА