07:07 03.11.2021

У Китаї зареєстровано новий сплеск поширення коронавірусу всередині країни

2 хв читати
У Китаї зареєстровано новий сплеск поширення коронавірусу всередині країни

Держкомітет охорони здоров'я повідомив у середу, що за минулий вівторок у Китаї виявлено 93 нові випадки зараження COVID-19 усередині країни.

З них 35 випадків зареєстровано у місті Хейхе (північно-східна провінція Хейлунцзян), яке від російського Благовіщенська відокремлює лише річка Амур.

У понеділок, за даними Держкомздоров'я Китаю, було виявлено 54 заражених усередині країни, в неділю минулого тижня - 59, суботу - 48.

Нова хвиля "внутрішніх" заражень у Китаї розпочалася 17 жовтня, за цей час у 17 провінціях і районах виявлено понад 500 інфікованих, 426 із них пов'язані головним джерелом нинішньої хвилі поширення вірусу – північним і північним сходом країни – провінціями Ганьсу, Хейлунцзян і автономним районом Внутрішня Монголія.

Китайські ЗМІ називають тенденцію "тривожною", оскільки географія нових випадків виявлення захворювань розширюється, незважаючи на жорсткі обмежувальні заходи, що вживаються владою.

ЗМІ звернули увагу, що вісім людей заразилися в Пекіні - це найвищий показник внутрішніх випадків зараження в столиці з 19 січня поточного року, хоча влада і докладає зусиль для запобігання поширенню інфекції.

Так, мешканцям рекомендовано утримуватись від поїздок за межі міста, відкладати весілля, спрощувати організацію похорону та скорочувати всі несуттєві масові заходи.

Вживаються заходи щодо стримування міграції населення. У пекінському аеропорту "Дасин" на ранок середи скасовано понад 60% раніше запланованих рейсів, у "Столичному" - майже 50%.

Загалом у вівторок зафіксовано 109 нових інфікованих, 16 із них прибули до Китаю з-за кордону.

З початку пандемії на території материкового Китаю зареєстровано 97 тис. 423 випадки зараження коронавірусної інфекції, померло 4 тис. 636 осіб, одужало 91 тис. 787.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА