14:36 03.11.2021

Субарктичні пінгвіни поблизу станції "Академік Вернадський" очікують на поповнення в грудні

2 хв читати
Субарктичні пінгвіни поблизу станції "Академік Вернадський" очікують на поповнення в грудні

У субарктичних пінгвінів, які проживають поблизу української станції "Академік Вернадський" в Антарктиді, з'явилося чотири яйця, з яких вже на початку грудня мають вилупитися пташенята, повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру.

"Нещодавно ми писали про старт сезону розмноження у субантарктичних пінгвінів біля "Вернадського", і ось вчора у них з'явилося перше яйце! Точніше, одразу 4 яйця в різних районах острова, але перші полярники виявили у гнізді прямо біля входу до головної будівлі станції, поблизу метеоґанку ", - йдеться у повідомленні центру у Фейсбуці.

Зазначається, що шлюбний сезон і народження дитинчат у субантарктичних пінгвінів відбувається раз на рік – із середини антарктичної весни до середини літа.

"Примітно, що цього року гніздування розпочалося досить рано: раніше в районі станції перші яйця з'являлися ближче до середини листопада", - наголошують у НАНЦ.

Уточнюється, що яйця субарктичних пінгвінів мають білий колір із сірим або зеленуватим відтінком, а за формою та розміром нагадують гусячі. Кладка однієї пари зазвичай складається з 2 яєць, рідко буває 3, але третій малюк має мало шансів на життя.

"У пінгвінів партнерське ставлення до висиджування яєць, а потім вигодовування малечі: вони це роблять по черзі. Доки один з батьків залишається на гнізді, інший йде харчуватися крилем (дрібними морськими ракоподібними - ІФ) в океан. Потім вони змінюють одне одного", - зазначають полярники.

Вони додають, що пташенята з'являються з яєць трохи більше, ніж за місяць.

"Поповнення пінгвінят біля станції можемо чекати вже на початку грудня, а до нового року, очевидно, весь наш острів буде заповнений малюками", - прогнозують українські полярники.

У НАНЦ уточнюють, що субарктичні пінгвіни є найпоширенішим видом пінгвінів у районі станції "Академік Вернадський". Їх легко впізнати по червоному дзьобу та чорно-білому "фраку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА