16:07 03.11.2021

У субантарктичних пінгвінів поблизу української антарктичної станції "Академік Вернадський" з'явилося чотири яйця, пташенята очікуються на початку грудня

2 хв читати
У субантарктичних пінгвінів поблизу української антарктичної станції "Академік Вернадський" з'явилося чотири яйця, пташенята очікуються на початку грудня

У субантарктичних пінгвінів, які проживають поблизу української станції "Академік Вернадський" в Антарктиді, з'явилося чотири яйця, з яких вже на початку грудня мають вилупитися пташенята, повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру в середу.

"Нещодавно ми писали про старт сезону розмноження у субантарктичних пінгвінів біля "Вернадського", і ось вчора у них з'явилося перше яйце! Точніше, одразу чотири яйця в різних районах острова, але перші полярники виявили у гнізді прямо біля входу до головної будівлі станції, поблизу метеоґанку", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у Facebook.

У ньому наголошується, що шлюбний сезон та народження потомства у субантарктичних пінгвінів відбувається щорічно - з середини антарктичної весни до середини літа.

"Примітно, що цього року гніздування розпочалося досить рано: раніше в районі станції перші яйця з'являлися ближче до середини листопада", - наголошують у НАНЦ.

Там уточнюють, що яйця субантарктичних пінгвінів мають білий колір із сірим або зеленуватим відтінком, а за формою та розміром нагадують гусині. Кладка однієї пари зазвичай складається з двох яєць, рідко буває три, але третя дитина має дуже мало шансів на життя.

"У пінгвінів партнерське ставлення до висиджування яєць, а потім вигодовування малечі: вони це роблять по черзі. Доки один з батьків залишається на гнізді, інший йде харчуватися крилем (дрібними морськими ракоподібними - ІФ) в океан. Потім вони змінюють один одного", - зазначають полярники.

Вони додають, що пташенята з'являються з яєць трохи більше, ніж за місяць.

"Поповнення пінгвінят біля станції можемо очікувати вже на початку грудня, а до нового року, очевидно, весь наш острів буде заповнений малюками", - наголошують українські полярники.

У НАНЦ уточнюють, що субантарктичні пінгвіни є найпоширенішим видом пінгвінів у районі станції "Академік Вернадський". Їх легко впізнати за червоним дзьобом та чорно-білим "фраком".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА