16:20 03.11.2021

Польща вимагає від Білорусі пояснень у зв'язку із "вторгненням" озброєних людей на польську територію

1 хв читати
Польща вимагає від Білорусі пояснень у зв'язку із "вторгненням" озброєних людей на польську територію

Влада Польщі вимагає від Мінська пояснень у зв'язку з нещодавнім "вторгненням" на польську територію озброєних людей у військовій формі, повідомляє в середу агентство Associated Press.

"Помітивши польський патруль, вони перезарядили зброю і вирушили в бік Білорусі", - заявив представник Служби безпеки Польщі Станіслав Зарин.

За словами Зарина, інцидент стався на території Польщі приблизно за 300 метрів від кордону з Білоруссю. Польські солдати помітили трьох осіб у формі, які при собі мали вогнепальну зброю.

Прес-секретар МЗС Польщі Лукаш Ясіна повідомив, що інцидент стався в ніч на вівторок. У вівторок до міністерства викликали тимчасового повіреного у справах білоруського посольства Олександра Чесновського.

Під час зустрічі з дипломатом заступник міністра закордонних справ Польщі Петр Вавжик вимагав пояснень і зазначив, що "дії, вжиті білоруською владою останніми тижнями, мають дедалі більш очевидні ознаки навмисної ескалації". Вавжик заявив, що "Польща вважає такі дії неприйнятними й не миритиметься з ними", а також, що "Польща налаштована захистити свої кордони та зовнішні кордони ЄС".

 

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за передплатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА