16:45 03.11.2021

"Кернел" у лютому 2022 року відкриє безкоштовний освітній проект для студентів ВНЗ

2 хв читати
"Кернел" у лютому 2022 року відкриє безкоштовний освітній проект для студентів ВНЗ

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, 1 лютого 2022 року розпочне роботу Open Agro University - безкоштовного освітнього проекту для студентів старших курсів та випускників ВНЗ, загалом планується підготувати майже 150 аграрних фахівців для їхнього працевлаштування в агрохолдингу.

Про це повідомляється на сайті проекту, який реалізує група компаній спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, юркомпанією Deloitte та проектом онлайн-курсів Prometheus.

За даними на сайті програми, набір слухачів для навчання за спеціальностями агронома, енергетика, інженера-механіка (для роботи в полях або на заводах), інженера-технолога за напрямами "олійні" та "зерно" триває серед студентів ВНЗ 4-5 курсів із профільною освітою чи випускників першого-другого року.

Під час навчання студентам з усіх регіонів України буде запропоновано стипендію та оплачувану практику, отримання вузькопрофільних знань та доступ до закритої бази знань "Кернела".

Підготовка фахівців у Open Agro University займає приблизно півроку.

"Програма українських навчальних закладів на 50% відповідає нинішнім виробничим реаліям. У випускників хороша теоретична підготовка, але мінімальний досвід. Тому для мене було важливо побудувати процес стажування так, щоб основний акцент був на здобутті практичного досвіду", - наведено на сайті слова одного із наставників навчального курсу Максима Кравцова, заступника директора з виробництва Полтавського олійноекстракційного заводу.

"Кернел" - виробник та експортер соняшникової олії. Працює в таких бізнес-сегментах, як виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії, рослинництво, експорт зернових культур, надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах і в портових терміналах. За даними агрохолдингу, він посідає перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (приблизно 7% світового виробництва) та її експорту (приблизно 12%), а також є найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні.

Найбільшим співвласником "Кернела" через Namsen Ltd є Андрій Веревський з часткою 39,97%. Cascade Investment Fund (Кайманові острови), бенефіціаром якої виступає екс-депутат парламенту України Віталій Хомутиннік, володіє 6,59% акцій "Кернела".

Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФР, липень-2020 - червень-2021) збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФР - до $513 млн, його показник EBITDA зріс у 2,1 раза, до $929 млн, а виторг - на 38%, до $5,65 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА