20:36 03.11.2021

Кабмін спростив порядок отримання допомоги з вагітності та пологів через "Дію"

1 хв читати
Кабмін спростив порядок отримання допомоги з вагітності та пологів через "Дію"

Кабінет Міністрів України спростив порядок отримання допомоги з вагітності та пологів через портал "Дія".

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Уряд ухвалив рішення про спрощення порядку отримання допомоги з вагітності та пологів жінками, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Внесені зміни до Порядку призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми підвищать доступність послуг для непрацюючих жінок, студенток, жінок, зареєстрованих у центрі зайнятості, жінок, звільнених у зв'язку з ліквідацією підприємства", - повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що спрощеною процедурою отримання допомоги щомісяця користуватимуться близько 14 тис.жінок.

Зокрема, для призначення допомоги з вагітності та пологів тепер замість довідки в паперовій формі використовуватимуть інформацію про сформований в реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії "Вагітність і пологи".

"За відсутності технічної можливості використовувати портал "Дія" залишається можливість призначення допомоги на підставі відповідної довідки в паперовій формі", - йдеться в повідомленні.

Остаточний перехід на призначення допомоги без надання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії порталу "Дія" з реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА