20:51 03.11.2021

Суд задовольнив позов ТОВ "Реватіс" і визнав недійсним bail-in акцій ПриватБанку

2 хв читати
Суд задовольнив позов ТОВ "Реватіс" і визнав недійсним bail-in акцій ПриватБанку

Суддя Господарського суду міста Києва Вікторія Джарти 1 листопада задовольнила позов ТОВ "Реватіс" до державного ПриватБанку, Міністерства фінансів, а також до Фонду гарантування вкладів фізосіб, Нацбанку й Кабінету Міністрів і визнала нечинними договори купівлі-продажу акцій ПриватБанку, повідомила прес-служба банку в середу.

"Таке рішення прийнято всупереч нормам закону (№590-ІХ - ІФ), згідно з яким суд був зобов'язаний закрити провадження у справі. Також зазначений закон прямо визначає заборону визнання нечинними договорів, укладених у процедурі виведення банку з ринку", – зазначено в повідомленні.

Bail-in - інструмент урегулювання неспроможності, який дає змогу списати або конвертувати акції, борги та інші зобов'язання банку для покриття збитків і рекапіталізації банку. Це також дає змогу покладати збитки на акціонерів і незабезпечених кредиторів шляхом анулювання або зменшення суми їхніх вимог. Цей інструмент знижує імовірність того, що для порятунку банку знадобляться державні кошти.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк посідав у рейтингу 1 місце (548,488 млрд грн) серед 72 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА