22:00 03.11.2021

Правоохоронці провели обшуки у в.о. голови Держподаткової

2 хв читати
Правоохоронці провели обшуки у в.о. голови Держподаткової

Правоохоронці провели обшуки у в.о. Державної податкової служби Євгена Олейнікова за місцем його проживання, а також у будинку його матері, повідомив Олейніков.

"Слідчі дії відбуваються за рішенням суду. Стосовно себе особисто можу сказати, що обшуки пройшли в житлі, де я живу особисто разом із сім'єю, а також за місцем проживання моєї матері. За підсумками слідства без розголошення таємниці слідства можу сказати, що фактично верифіковано, що я чесно подаю декларацію державного службовця", – сказав Олейніков на прес-брифінгу у середу.

Він пояснив, що обшуки пов'язані з тим, що, на думку НАБУ, Олейніков може бути причетним до прикриття незаконної діяльності певної групи підприємств.

"За дивним збігом обставин, ще в січні цього року проводилася низка заходів Держподаткової та ці матеріали були передані до правоохоронних органів. Я думаю, слідство розбереться, як можна об'єднати прикриття та передачу документів правоохоронцям", – сказав в.о. голови відомства.

Наразі складається протокол обшуку, зазначив він, проте запевнив, що "було знайдено все, що завгодно, крім грошей".

"Так само можу сказати, що кошти, які знайдені в мене вдома, повністю відповідають декларації", – зазначив Олійников.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оприлюднили у своїх "Телеграм-каналах" інформацію щодо проведення обшуків у приміщеннях Державної податкової служби (ДПС), а також за місцем проживання чиновників відомства.

"НАБУ, САП спільно з СБУ здійснюють обшуки у приміщеннях центрального апарату ДПС, ДПС у Полтавській області, за місцем проживання посадових осіб органів податкової служби та низки фізичних осіб у Києві, а також у Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях", - йдеться у повідомленні НАБУ та САП.

Держподаткова уточнила, що ще у грудні 2020 року та в січні 2021-го проводила власну перевірку головного управління ДПС у Полтавській області щодо відпрацювання ризикових компаній, зокрема – на підприємствах, які фігурують у цій кримінальній справі. За підсумками перевірки відомство виявило низку порушень службової дисципліни співробітників ГУ ДПС у Полтавській області та застосувало до посадових осіб дисциплінарні заходи. Щодо обставин, виявлених під час зазначеної перевірки та які могли мати ознаки кримінальних порушень, Держподаткова передала інформацію до Державного бюро розслідувань, зазначили у відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА