09:54 04.11.2021

Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення національної "Олімпіади геніїв"

1 хв читати
Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення національної "Олімпіади геніїв"

Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення національної "Олімпіади геніїв" (Genius Olympiad Ukraine), повідомляє Міністерство освіти і науки України.

"3 листопада 2021 року у Вашингтоні Мала академія наук України підписала контракт про створення в Україні першої національної "Олімпіади геніїв", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Згідно з повідомленням, Genius Olympiad - це найбільший міжнародний конкурс наукових проектів з охорони довкілля та екології, участь у якому щорічно беруть понад тисяча школярів із понад 80 країн світу. Змагання відбуваються у Державному університеті Нью-Йорка, а заснувала його американська організація Terra Science and Education.

"Цьогоріч організатори заходу впроваджують систему національних франшиз на проведення "Олімпіади геніїв" у різних країнах світу. Національний відбір стане першим етапом для участі в міжнародному фіналі в США. Запуск пілотних проектів заплановано в Україні, Мексиці, Південній Кореї та Кувейті, але саме Україна першою підписала ліцензійний договір на проведення національного етапу конкурсу", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що МАН України приєдналася до конкурсу Genius Olympiad у 2017 році. За цей час вихованці академії здобули дві золоті, чотири срібні, шість бронзових нагород та 12 спеціальних призів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА