13:11 04.11.2021

Держенергонагляд з'ясовує причини аварійної зупинки енергоблоків ДТЕК

2 хв читати
Держенергонагляд з'ясовує причини аварійної зупинки енергоблоків ДТЕК

Державна інспекція енергетичного нагляду України (Держенергонагляд) здійснює низку заходів з метою з'ясування причин аварійної зупинки енергоблоків №4 "ДТЕК Курахівська ТЕС", №6 та №11 "ДТЕК Бурштинська ТЕС" та №8 "ДТЕК Добротвірська ТЕС".

"Такі дії здійснюються згідно зі зверненням НЕК "Укренерго" та рішенням РНБО щодо проведення позапланових перевірок виробників електричної енергії за результатами кожної аварійної зупинки генеруючого обладнання теплових електричних станцій та централей", - пояснив Держенергонагляд у повідомленні на сайті.

Інспекція послалася на інформацію "Укренерго", згідно з якою Україна 2 листопада була змушена активувати аварійну допомогу з енергосистем інших країн, причиною чого стала підвищена аварійність на енергоблоках ТЕС у період сезонного зростання споживання.

Зокрема, на "ДТЕК Курахівська ТЕС" було затримано вихід із планового ремонту блоку №8, який було переведено в аварійний ремонт до кінця 5 листопада.

2 листопада зранку виведено в аварійний ремонт енергоблок №11 "ДТЕК Бурштинська ТЕС", що унеможливило перефіксацію енергоблоку №8 цієї електростанції на роботу в ОЕС України з метою зниження в цій зоні дефіциту потужності.

Також було виведено в аварійний ремонт енергоблок №6 "ДТЕК Бурштинська ТЕС".

"Для з'ясування причин виникнення та розвитку технологічних порушень представники Держенергонагляду включені до складу комісій з розслідування технологічних порушень і прибули на зазначені об'єкти", - поінформували у Держенергонагляді.

Зокрема, буде вивчено обставини аварійних відключень на цих енергоблоках ТЕС та виконання організаційно-технічних заходів відповідно до вимог нормативно-правових актів та правил у галузі електроенергетики.

"За результатами розслідування буде складено акти, в яких встановлено причини порушень та розроблено організаційно-технічні заходи з термінами їх виконання", - пояснили в інспекції.

Також до заходів щодо з'ясування причин аварійної зупинки блоків зазначених ТЕС залучено представників оператора системи передачі в особі "Укренерго" та Служби безпеки України.

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" назвала причиною активації 2 листопада аварійної допомоги 500 МВт від Білорусі та 100 МВт від Словаччини дефіцит потужності в ОЕС України та в "Острові БуТЕС" через підвищену аварійність на енергоблоках ТЕС "ДТЕК".

У свою чергу "ДТЕК Енерго" вимагає від НЕК "Укренерго" спростування обвинувачень на адресу компанії щодо причин зриву балансування енергосистеми та активації аварійної допомоги з Білорусі.

"Компанія сприймає надумані обвинувачення системного оператора як частину політичного тиску у відповідь на послідовну та принципову позицію щодо неприпустимості імпорту електроенергії з Росії та Білорусі", - заявило "ДТЕК Енерго" 2 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА