14:49 04.11.2021

Посольство США закликає українську владу притягнути до відповідальності всіх, хто стоїть за нападом на Гандзюк

1 хв читати
Посольство США закликає українську владу притягнути до відповідальності всіх, хто стоїть за нападом на Гандзюк

Посольство США в Україні у річницю смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк закликає владу притягнути до відповідальності тих, хто стоїть за нападом на неї.

"У третю річницю її смерті ми згадуємо громадянську правозахисницю та антикорупційну активістку Катерину Гандзюк. Ми шануємо її відвагу та відданість, і ми закликаємо владу притягнути до відповідальності всіх тих, хто стоїть за нападом, який забрав її життя", - йдеться у повідомленні посольства у Facebook.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але невдовзі перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи – голову Херсонської облради Владислава Мангера, помічника колишнього народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) – обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Суд визнав винними та засудив до позбавлення волі п'ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

Приморський районний суд Одеси виніс вирок Павловському, призначивши покарання у вигляді двох років позбавлення волі з випробувальним терміном - один рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА