15:14 04.11.2021

Денісова отримала листа від Саакашвілі, він у критичному стані

2 хв читати
Денісова отримала листа від Саакашвілі, він у критичному стані

Уповноважений Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова просить керівництво Грузії забезпечити громадянина України, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі належною медичною допомогою у зв'язку з критичним станом його здоров'я.

"Сьогодні отримала листа від громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Міхеіла Саакашвілі. На 35-й день голодування Міхеіл повідомляє про критичний стан свого здоров'я, незадовільні результати аналізів, зроблених напередодні", - написала Денісова на своїй сторінці у Facebook .

Вона зазначила, що у 71-шу річницю ухвалення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, підписантом якої є і Республіка Грузія, продовжують застосовуватися катування стосовно громадян шляхом ненадання належної медичної допомоги.

"Закликаю керівництво Грузії дотримуватися норм міжнародного права, зокрема статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню. Міхеіл сьогодні вкрай потребує підтримки з боку світового співтовариства", - заявила омбудсмен.

Зокрема, вона звернулася до грузинської влади забезпечити Саакашвілі належною медичною допомогою.

Раніше мати Саакашвілі – Гіулі Аласанія у відеозверненні попросила президента України Володимира Зеленського допомогти її синові та організувати його переправлення в Україну для отримання лікування.

3 листопада президент Грузії Саломе Зурабішвілі на спеціальному брифінгу знову повторила, що не помилує колишнього главу держави Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомлялося, Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА