16:26 04.11.2021

Центр із контролю та профілактики захворювань у США закликає до прискорення темпів вакцинації від COVID-19 в Україні

3 хв читати
Центр із контролю та профілактики захворювань у США закликає до прискорення темпів вакцинації від COVID-19 в Україні

Офіс центру з контролю і профілактики захворювань у США (CDC) в Україні закликає до прискорення темпів вакцинації від COVID-19, повідомив старший радник програми імунізації в українському офісі CDC Умід Шарапов.

"В Україні спостерігається різке підвищення захворюваності COVID-19, щодня близько 6 тис. людей госпіталізуються з COVID-19, 93% з них - не вакциновані. Це епідемія серед невакцинованих людей. Щодня від 500 до 700 людей помирають від COVID-19, наприклад, 2 листопада понад 700 людей померли від COVID-19. Тому ми вважали за необхідне викласти нашу позицію від імені офісу Центру з контролю і профілактики захворювань в Україні та американського посольства й виступити з підтримкою програми вакцинації та за прискорення темпів вакцинації", - сказав Шарапов на брифінгу в Києві в четвер.

Він наголосив, що дуже важливо й потрібно вакцинуватися від COVID-19 якомога швидше.

"Треба продовжувати використовувати й інші методи захисту, затверджені МОЗ. Це носіння масок, миття рук, дотримання фізичної дистанції. І найголовніше, ми хотіли б усіх закликати: будь ласка, вакцинуйтеся самі й допоможіть своїм близьким вакцинуватися від COVID-19, особливо це стосується літніх людей", - додав Шарапов.

Він зазначив, що було опубліковано вже багато наукових досліджень, які свідчать, що вакцинація працює, і це запобігає важкому перебігу COVID-19 і смертності від нього.

"Вакцинація в Україні дає найбільший шанс Україні відновитися після такої важкої пандемії", - наголосив медичний епідеміолог.

Він зазначив, що на сайті Міністерства охорони здоров'я України дається вичерпна інформація про ефективність вакцин, де можна вакцинуватися, а також список поширених питань, де люди можуть самі знайти відповіді. За його словами, вичерпну інформацію про вакцинацію можна знайти на сайтах Всесвітньої організації охорони здоров'я, ЮНІСЕФ.

Крім того, Шарапов звернув увагу на необхідність вакцинуватися для тих, хто перехворів на CОVID-19 раніше.

"Всесвітня організація охорони здоров'я і CDC рекомендують, що потрібно вакцинуватися вакцинами від COVID-19 навіть тим, хто перехворів, скажімо, три або чотири місяці тому. Нещодавні дослідження свідчать, що ефективність і сила імунітету після вакцинації набагато сильніша і краща, ніж після перенесеного захворювання", - пояснив він.

Шарапов додав, що вакцинація необхідна, оскільки є випадки повторного зараження.

"Дуже часто друге, третє зараження буває ще гіршим, має ще важчий перебіг. Навіщо проходити через такі труднощі? Рішення дуже просте - потрібно просто вакцинуватися", - пояснив він.

Шарапов повідомив, що проблема з неправдивою інформацією про вакцинацію, яка циркулює в інтернеті і яку закидають недобросовісні люди (тролі або організовані групи), є дуже великою в багатьох країнах.

"Потрібна сильна стратегія боротьби з виявленням таких вкидань. Але найголовніше - це поширення правдивої якісної підтвердженої науково обґрунтованої інформації фахівцями, й це відбувається в Україні", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удар окупантів по Балаклії спрямований на велику кількість жертв серед цивільних

Уже десятеро поранених унаслідок ворожого обстрілу Балаклії

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА