16:51 04.11.2021

Добкін: Не виключаю, що вимагатимемо скасування виборів міського голови Харкова

2 хв читати
Добкін: Не виключаю, що вимагатимемо скасування виборів міського голови Харкова

Кандидат на посаду міського голови Харкова Михайло Добкін, який посів друге місце на позачергових виборах, стверджує, що звіряння протоколів свідчить про "приписування" голосів на користь секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

"Як і обіцяв, публікую перші результати звіряння протоколів. І от яка цікава картина "вимальовується": +1585 чужих голосів (які, згідно з протоколами, складеними дільничними виборчими комісіями, були віддані іншим кандидатам - ІФ) у підсумковий протокол тимчасового в. о. мера", - написав Добкін на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, найбільше "приписувань" виявлено у Новобаварському районі (на 30 дільницях 1 182 голоси). Їх виявили також у Холодногірському (30 дільниць, 248 голосів), Основ'янському (5 дільниць, 136 голосів) та Слобідському (3 дільниці, 19 голосів) районах міста.

Добкін не виключив, що вимагатиме скасування результатів виборів.

"Працюємо далі. Не виключено, що вимагатимемо не перерахування голосів, а скасування підсумків виборів", - написав Добкін.

Раніше його юристи звернулися до Харківського окружного адміністративного суду із вимогою перерахувати голоси на 132 дільницях.

Як повідомлялося, спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь Терехова на одній виборчій дільниці (+70 голосів) в Основ'янському районі, дев’яти дільницях (+397 голосів) у Новобаварському та 30 дільницях (+248 голосів) Холодногірському районах Харкова.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, набравши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна проголосували 82 008 осіб (28,41%).

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА