19:14 04.11.2021

На Тернопільщині затримали шахрая, який оформив кредит на ім'я свого колеги та привласнив гроші

2 хв читати
На Тернопільщині затримали шахрая, який оформив кредит на ім'я свого колеги та привласнив гроші

Співробітники Національної поліції затримали в Тернопільській області чоловіка, який шахрайським способом оформив кредит на 280 тис. грн на ім'я свого колеги, після чого 150 тис. грн перевів на карту своєї матері, а на гроші, що залишилися, купив собі автомобіль.

Як повідомляє прес-служба управління Нацполіції Тернопільської області у четвер, кредит було оформлено через мобільний застосунок, встановлений на телефоні потерпілого.

"Під час оперативних заходів стало відомо, що зробив це 30-річний житель одного з сіл Корецької територіальної громади Рівненської області. Зловмисник працює на одному підприємстві з потерпілим і в роздягальні, скориставшись моментом, взяв його телефон, через мобільний застосунок оформив кредит і встиг навіть частину коштів перекинути на картку своєї матері. Щоб не виникли підозри, мобільний поклав на місце", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що потерпілий дізнався про кредитні зобов'язання вже наступного дня, коли почали надходити повідомлення з банку.

"Став з'ясовувати - виявилося, він винен фінансовій установі 280 тисяч. А в цей час зловмисник встиг зняти 90 тисяч грн і навіть придбати автомобіль", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 (шахрайство, яке завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу.

"За вчинене зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі", - наголошують у поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА