19:31 04.11.2021

У Києві перейменували 12 вулиць і дали назви чотирьом новим об'єктам

2 хв читати
У Києві перейменували 12 вулиць і дали назви чотирьом новим об'єктам

Київська міська рада на засіданні в четвер перейменувала 12 вулиць і провулків, а також дала назви двом раніше безіменним площам, скверу та вулиці, повідомляє прес-служба Київради.

"Відповідні громадські обговорення цих змін попередньо відбулися на єдиному веб-порталі територіальної громади Києва в спеціальній рубриці "Е-місто" "Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів", де кожен користувач мав можливість ознайомитися із запропонованим проектом рішення, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту", - зазначається в повідомленні.

Згідно з прийнятим рішенням, було перейменовано чотири вулиці у Святошинському районі: вул. Миколи Кузнєцова на вул. Олеся Бабія (українського письменника та поета), вул. Костюка на вул. професора Ейхельмана (вченого-правознавця, громадського і політичного діяча), вул. Павленка на вул. Христини Сушко (військового медика армії УНР, учасниці визвольної боротьби 1917-1921 років). Провулку Павленка повернули історичну назву Мовчуновський.

У Солом'янському районі вул. Народного ополчення перейменували на вул.Святослава Хороброго, вул. Молодогвардійську на вул. Володимира Сікевича (генерал-хорунжий Армії УНР, посол УНР в Угорщині), вул. Петра Заломова на вул. Феофіла Яновського (лікар-терапевт, дійсний член Всеукраїнської академії наук), вул. Московську в селищі Жуляни – на вул. Григорія Гуляницького (один із провідних дипломатів Гетьманщини, учасник міжусобних воєн часів руїни).

У Дарницькому районі столиці вул. Малоземельну перейменували на вул. Алімпія Галика (живописець і гравер XVIII століття, ієромонах Києво-Печерської лаври).

У Шевченківському районі перейменували вул.Цулукідзе на вул. Наталії Забіли (письменниця і поетеса) і пров. Невський – на пров. Нивський за назвою місцевості.

У Дніпровському районі вул. Курнатовського перейменували на вул. Євстафія Дашкевича (ідеолог реєстрового козацтва, перший козацький гетьман).

Крім цього, отримали назви площа Відрадна в Солом'янському районі (розташовується на перетині просп. Відрадний і вул. Героїв Севастополя), Кловська площа (біля станції метро "Кловська") в Печерському районі, вул. Миколи Костомарова (український історик і поет) у Печерському районі (проїзд від вул. Професора Підвисоцького до ЖК "Новопечерські Липки") та сквер ім. Василя Сліпака (оперний співак, Герой України, загинув на Донбасі в 2016 році) в Подільському районі (на розі Андріївського узвозу та вул. Боричів Тік).

У повідомленні наголошується, що при перейменуванні вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації в паспорті, це можна зробити тільки за власним бажанням. Крім того, документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи, в яких зазначено стару назву, залишаються чинними. Перейменування вулиці також ніяк не впливає на реалізацію виборчого права.

Внести зміни до правовстановлювальних документів можна під час чергового візиту до нотаріуса (наприклад, у разі продажу майна). В разі потреби довідку про зміну назви вулиці можна отримати в Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА