08:19 05.11.2021

У Єрусалимі можуть з'явитися сквери, присвячені українцям – Праведникам миру та жертвам Голодомору

1 хв читати

Перспективи поглиблення українсько-ізраїльської співпраці у сфері культури та освіти, урочистості з нагоди 30-річчя дипломатичних відносин та розвиток співробітництва між Києвом та Єрусалимом обговорювалися під час зустрічі посла України Євгена Корнійчука з Генеральним директором Міністерства Єрусалиму та спадщини Натаніелем Іцхаком. Про це повідомляється на сторінці Посольства України у соцмережі Facebook.

«Сторони обговорили перспективи поглиблення українсько-ізраїльської співпраці у сфері  культури та освіти, а також перспективи розвитку співробітництва між містами Київ та Єрусалим на муніципальному рівні. Було домовлено провести у грудні ц.р. спільний урочистий захід з нагоди 30-річчія встановлення дипломатичних відносин між Україною та Державою Ізраїль», - йдеться у повідомленні.

Посол поінформував ізраїльську сторону про намір української сторони благоустроїти власним коштом у Єрусалимі декілька скверів.

«Та присвятити один з них  українцям, які отримали звання Праведників світу, а другий - трагедії українського народу – Голодомору. Н. Іцхак привітав ініціативу української сторони і запевнив у своїй всілякій її підтримці», - наголошує Посольство.

Під час зустрічі співрозмовники також обговорили можливість направлення груп ізраїльських учнів та студентів до України з метою ознайомлення з місцями єврейської спадщини та історії добросусідства українського та єврейського народів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА