07:38 05.11.2021

Запуск місії Crew Dragon-3 до МКС перенесено на 8 листопада через погану погоду

3 хв читати
Запуск місії Crew Dragon-3 до МКС перенесено на 8 листопада через погану погоду

Запуск пілотованого космічного корабля Crew Dragon-3 до Міжнародної космічної станції (МКС), що планувався в суботу, перенесено щонайменше до 8 листопада через несприятливі погодні умови, повідомило в четвер NASA.

"NASA та SpaceX відмовляються від запуску корабля 6-го чи 7-го листопада через несприятливі погодні умови", - йдеться у повідомленні на сайті NASA.

Повідомляється, що наразі найближчу можливість запуску корабля Crew-3 до МКС призначено на 8 листопада о 21:51 за північноамериканським східним часом.

За інформацією NASA, в дату, що раніше планується для запуску, - 6 листопада на Східному узбережжі США очікуються сильні вітри, купчасті хмари і грози.

У NASA зазначають, що повернення екіпажу космічного корабля Crew Dragon-2 з МКС також переноситься на 7 листопада.

"Найближча можливість відстикування корабля Crew-2 від МКС запланована на 7 листопада о 13:05 за північноамериканським східним часом, після чого корабель попрямує до Землі і приводниться біля берегів Флориди. Запасний варіант початку повернення зі станції призначено на 8 листопада", - зазначається у повідомленні.

Спочатку запуск пілотованого корабля Crew Dragon-3 за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 Crew Dragon-3 до МКС планувалося здійснити ще 31 жовтня, проте його було перенесено на 3 листопада у зв'язку з несприятливими погодними умовами. Через потужний шторм над північним сходом Сполучених Штатів виникли сильні вітри та великі хвилі в Атлантичному океані вздовж траєкторії польоту Crew Dragon. Це створило проблеми не тільки для проведення старту і приводнення капсули, що спускається в разі аварійного запуску, але і для посадки першого багаторазового ступеня носія Falcon 9 SpaceX на плавучу платформу в Атлантиці.

Потім, 2 листопада, запуск знову було перенесено - на 6 листопада через медичні проблеми в одного з членів екіпажу.

До складу екіпажу входять астронавти NASA Раджа Чарі (командир), Том Маршберн (пілот) та Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) німець Маттіас Маурер.

Екіпаж працюватиме на станції шість місяців – до квітня 2022 року.

Він замінить на МКС чотирьох астронавтів, які перебувають там із кінця квітня у рамках місії Crew Dragon-2. До складу екіпажу Crew Dragon-2 входять представники одразу трьох космічних агентств - астронавти NASA Меган Макартур та Шейн Кімбро, астронавт ESA Томас Песке та астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде.

Кілька днів обидва екіпажі будуть одночасно перебувати на станції. Після розстикування з МКС корабель Crew Dragon-2 зійде з орбіти і його капсула, що спускається, за допомогою парашутної системи, здійснить м'яке приводнення в Атлантиці поблизу Флориди.

Crew Dragon є американським багаторазовим пілотованим космічним кораблем нового покоління, розробленим компанією SpaceX. Він може доставляти на борт МКС до семи членів екіпажу.

Перший тестовий політ у безпілотному режимі корабель здійснив 2 березня 2019 року. У рамках випробування він зістикувався зі станцією, а згодом успішно повернувся на Землю. Перший запуск із екіпажем відбувся 30 травня 2020 року. У вересні на МКС у рамках туристичної місії Inspiration4 побував корабель Crew Dragon із чотирма астронавтами-аматорами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА