09:49 05.11.2021

Усі регіони виконують меморандум щодо сталого проходження опалювального сезону - Чернишов

1 хв читати
Усі регіони виконують меморандум щодо сталого проходження опалювального сезону - Чернишов

Меморандум щодо сталого проходження опалювального сезону, підписаний між центральною та місцевою владою, виконують усі регіони, заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

"Що стосується меморандуму. Найважливіша теза: вартість теплопостачання для людей збільшуватися не буде. Усі регіони виконують меморандум щодо сталого проходження опалювального сезону", - сказав Чернишов на брифінгу щодо проходження опалювального сезону в регіонах у п'ятницю в Києві.

Міністр наголосив, що на сьогодні ситуація з опалювальним сезоном стабільна.

Як повідомлялося, 30 вересня центральна та місцева влада підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у майбутньому опалювальному сезоні.

Меморандум передбачає, що для підтримки регіонів у питанні сталого проходження опалювального сезону уряд передбачить: спрямування додатково до місцевих бюджетів 4% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб); субвенції з державного бюджету громадам, які перебувають поза індексом податкоспроможності (до 0,9), що покриває 80% дефіциту теплокомуненерго цих громад (з 4-го кварталу 2021 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА