11:05 05.11.2021

Сприяння працевлаштуванню переселенців має бути спрямоване на підвищення кваліфікації, а не на встановлення квот – заступник міністра реінтеграції Драганчук

2 хв читати
Сприяння працевлаштуванню переселенців має бути спрямоване на підвищення кваліфікації, а не на встановлення квот – заступник міністра реінтеграції Драганчук

Програми щодо сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб мають бути спрямовані на підвищення рівня кваліфікації людей, а не на встановлення квот, вважає заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук.

"Проблема із зайнятістю є не лише у внутрішньо переміщених осіб, але переселенці відрізняються від інших членів громад тим, що вони винаймають житло, і тим, що втратили частину своїх професійних здобутків на непідконтрольній території. Я не говорю, що має бути квота з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, бо в першу чергу маємо ставити фаховість. Але для мене важливим є той діалог, який ми заклали в стратегію, щодо соціально відповідального бізнесу і підтримки бізнесу внутрішньо переміщених осіб... У стратегії закладено цей механізм, а не про те, що внутрішньо переміщені особи мають недобросовісно забирати робочі місця інших членів громади", - сказала Драганчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи йтиметься про квоти на працевлаштування для переселенців чи про стимулювання роботодавця наймати саме переселенців, заступник міністра відповіла негативно.

"Квот бути не повинно. Насамперед це має стосуватися самих внутрішньо переміщених осіб і допомоги їм швидше знайти місце на ринку праці. Тут мова йде про перепрофілювання бізнесу і перенавчання самих людей", - заявила вона.

За словами Драганчук, завдання міністерства – створити умови для переселенців, щоб вони отримали достатній рівень кваліфікації.

"І коли стоятиме вибір між внутрішньо переміщеною особою та іншим представником, щоб перевагу було надано переселенцю, і не тому, що він внутрішньо переміщений, а тому що він спеціаліст високого рівня", - пояснила вона.

Як повідомлялося, 28 жовтня Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2024 року. Серед іншого стратегія передбачає створення програм сприяння працевлаштуванню переміщених осіб.

Повний текст інтерв'ю з Драганчук буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА