13:20 05.11.2021

Київські правоохоронці здійснили обшуки у тіньовому офісі підрядних компаній, причетних до будівництва Подільського мосту

2 хв читати
Київські правоохоронці здійснили обшуки у тіньовому офісі підрядних компаній, причетних до будівництва Подільського мосту

Працівники правоохоронних органів здійснили обшук у приміщенні тіньового офісу групи компаній, причетних до замаху на розкрадання понад 3 млрд грн під час будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у п'ятницю.

"Слідство встановило, що між КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та ТОВ "Інвестиційно-будівельна компанія "Укрбуд" укладено договір щодо виконання проектних та вишукувальних робіт щодо об'єкта "Будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро у місті Києві" (Коригування). У подальшому ТОВ "ІБК "Укрбуд" на умовах субпідряду залучило до виконання робіт ТОВ "Міжнародний проектний інститут", яке фактично і здійснювало роботи з розробки проектної документації щодо об'єкта", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що, маючи на меті привласнення понад 3 млрд грн бюджетних коштів, з метою підписання відповідних актів, погодження яких є неможливим без затвердженої експертним звітом проектної документації, невстановлені особи підробили від імені ТОВ "Міжнародний проектний інститут" проектну документацію щодо об'єкта будівництва та подали для проходження експертизи до ДП "Укрдержбудекспертиза".

"У зв'язку з цим у приміщенні тіньового офісу компаній, які підконтрольні бенефіціару компанії-генерального підрядника будівництва, проведено обшук та вилучено документи, які відображають протиправну діяльність, 37 печаток товариств з ознаками фіктивності, залучених до переведення в готівку коштів, носії інформації та інші докази, які мають значення для кримінального провадження", - наголошують у прокуратурі.

Там зазначають, що з метою запобігання безпідставному заволодінню коштами місцевого бюджету в розмірі понад 3 млрд грн у приміщенні ДП "Укрдержбудекспертиза" напередодні також було проведено обшук та вилучено підроблену проектну документацію.

"Наразі у кримінальному провадженні проводять експертизи. Слідство триває", - резюмують правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА