14:02 05.11.2021

Народним депутатам не робитимуть безкоштовно тести на виявлення COVID-19 - Корнієнко

2 хв читати
Народним депутатам не робитимуть безкоштовно тести на виявлення COVID-19 - Корнієнко

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко спростував інформацію про те, що народним депутатам безкоштовно робитимуть тести для виявлення коронавірусної хвороби COVID-19.

"Немає безкоштовного тестування (на виявлення коронавірусної хвороби COVID-19 - ІФ) для депутатів. Це все нісенітниця, яку поширюють у медіа спеціально налаштовані люди та плутають і депутатів, зокрема, хоча ми вже їх інформували. Це все (тестування - ІФ) проводитиметься за межами Верховної Ради: будуть спеціальні пункти тестування, і звичайні на антиген, і на комерційній основі, і депутати, і не депутати, і співробітники апарату (Верховної Ради - ІФ), і представники медіа (зможуть зробити там тест - ІФ). Більше того, вони (центри для проведення тестів - ІФ) будуть просто на вулиці розташовані", - пояснив Корнієнко у коментарі журналістам у кулуарах парламенту у п'ятницю.

При цьому він зазначив, що питання щодо можливості проводити тестування депутатів за державні кошти обговорювалося, після чого стало зрозуміло, "що, виходячи з кошторису Верховної Ради, немає таких статей, немає таких можливостей". "Є медичне обслуговування, але воно не бюджетується на Верховну Раду, а на Державне управління справами, а це зовсім інша історія - це не ми", - уточнив політик.

Крім того, він нагадав, що у готелях "Національний" та "Київ" працюють пункти вакцинації від COVID-19, які з наступного тижня "запрацюють на повну потужність". За словами Корнієнка, детальнішу інформацію про режим їхньої роботи буде оприлюднено на сайті ВР з понеділка, 8 листопада.

"У Верховній Раді є пункти, але просто доступ до парламенту обмежений відповідними протоколами. Тому ми вирішили відкрити пункти вакцинації в готелях, які перебувають в управлінні Верховної Ради, але в яких немає обмеженого доступу. А пункти вакцинації у Верховній Раді також працюють, в амбулаторії, і у нас тут, у медичному кабінеті на першому поверсі (будівлі на вулиці Грушевського, 5 - ІФ)", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА