14:04 05.11.2021

У Польщі стверджують, що білоруський військовий на кордоні намагався вистрілити у польських військовослужбовців

1 хв читати
У Польщі стверджують, що білоруський військовий на кордоні намагався вистрілити у польських військовослужбовців

У Міністерстві оборони Польщі заявили про черговий інцидент на кордоні з Білоруссю, де білоруський військовослужбовець намагався вистрілити у польських солдатів.

"Чергові провокації на кордоні. Учора білоруський солдат спробував вистрілити з сигнального пістолета у польських солдатів. На щастя, пістолет не вистрілив", - йдеться у повідомленні відомства у Twitter.

За інформацією відомства, за 100 метрів від місця події стався ще один інцидент.

"За 100 метрів п'ять озброєних білорусів намагалися зруйнувати паркан, при цьому кричачи, що стрілятимуть у польських солдатів. Після виклику додаткових сил в особі представників армії та прикордонної служби білоруси відійшли", - заявили в Міноборони.

Як повідомлялося, у Польщі за серпень-жовтень зафіксували понад 28,5 тис. спроб незаконного переходу кордону близькосхідними мігрантами з території Білорусі. Найбільше у жовтні - майже 17,3 тис., у серпні - понад 3,5 тис., у вересні - майже 7,7 тис.

Цього року через кордон із Білоруссю до Литви, Латвії та Польщі потрапили декілька тисяч мігрантів, переважно з Іраку. У Литві та Польщі через кризу з мігрантами впровадили на кордоні надзвичайний стан, почали зводити загородження з колючого дроту, посилювати охорону кордону для припинення потоків нелегалів із території Білорусі.

У Європі називають незаконну міграцію з території Білорусі "гібридною агресією" "білоруського режиму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА