16:40 05.11.2021

Міжнародні експерти оприлюднили докази збройної агресії РФ в Україні - СБУ

2 хв читати
Міжнародні експерти оприлюднили докази збройної агресії РФ в Україні - СБУ

Міжнародна неурядова організація Conflict Armament Research ("Дослідники зброї конфліктів") 4 листопада опублікувала звіт під назвою "Зброя війни в Україні. Трирічне дослідження постачань озброєння у Донецькій та Луганській областях", у якому містяться докази поставок Росією зброї бойовикам на Донбасі, повідомляє Служба безпеки України.

"На 230 аркушах цього дослідження міститься значний масив фактологічних даних, які є беззаперечним свідченням використання незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованій території України в Донецькій і Луганській областях озброєння та військової техніки саме російського походження", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що це перший звіт Conflict Armament Research, який став результатом співпраці цієї організації з контррозвідкою Служби безпеки України, розпочатого в 2018 році.

"Ця робота мала на меті доведення міжнародній спільноті об’єктивної та неупередженої інформації щодо характеру і походження зброї на ході України. Опублікований звіт уперше детально охопив великий обсяг даних щодо озброєння та боєприпасів російського виробництва", - зазначають у спецслужбі.

Там наголошують, що фахівці Conflict Armament Research вивчили десятки реальних видів стрілецької зброї та боєприпасів, протипіхотних мін, гранатометів і переносних зенітно-ракетних комплексів.

"Активну підтримку в діяльності експертів Conflict Armament Research надали також Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Офіс генерального прокурора, Національна гвардія України, Національна поліція України та Державна прикордонна служба України. Спільними діями надано сприяння міжнародній організації в зібранні та аналізі виявлених і вилучених окремих видів озброєнь і військової техніки (ОВТ) російського походження у районі ООС", - уточнюють у СБУ.

Там додають, що спецслужба продовжуватиме роботу в цьому напрямі та спільно з Міністерством закордонних справ України вживатиме заходів щодо поширення доказів незаконного постачання озброєнь із території РФ на тимчасово окуповані території України в Донецькій та Луганській областях.

Conflict Armament Research було створено у 2011 році та наділено повноваженнями Європейського Союзу щодо збору, узагальнення та аналізу даних про походження озброєння, що використовується в зонах збройних конфліктів у різних регіонах світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА